Evenementen

Groot ontbijt en eetdag

Elk jaar organiseren wij voor onze leden, ouders en sympathisanten afwisselend een gezellige Eetdag of Groot Ontbijt. De kookploeg staat dan paraat om jullie laten proeven van hun heerlijke kookkunsten en de leiding zorgt voor lekkere dessertjes, om daarna af te sluiten met een lekkere koffie en een goede babbel. Voor ons is dit evenement een leuke manier om jullie (ouders, grootouders en vrienden) te leren kennen. Op het ontbijt vind je onder andere broodjes, beleg, pannekoeken, spek met eieren… en op de eetdag verwennen we jullie meestal met lekkere frietjes, hamburgers of onze beroemde spaghetti! Om duimen en vingers bij af te likken dus!

Daguitstap

Elk jaar trekken we met onze leden in de periode van maart-april op een onvergetelijke daguitstap. Meestal trekken we naar een pretpark, maar ook bijvoorbeeld de ZOO is al eens de revue gepasseerd. Samen met de leiding kunnen de leden dan gillen in de snelle attracties, genieten van de rustigere varianten, natgemaakt worden in de waterattracties of genieten van een lekker ijsje? Voor veel leden is de daguitstap één van de favoriete activiteiten van het jaar! Vaak kiezen we ervoor om de oudste en jongste groepen apart te laten gaan, zodat we een pretpark kunnen kiezen dat het beste aansluit bij de leeftijden.

Kamp

Doorheen het jaar is de leiding al intensief bezig met een onvergetelijk kamp voor te bereiden. Heel de week lang nemen we jullie dan mee in een themaverhaal, waarvan elke dag een stukje van de sluier opgelicht wordt. In het verleden reisden we bijvoorbeeld al naar het festival, lazen we in het sprookjesBOEKT, of trokken we naar de chocoladefabriek van Willy Wonka. Zeven dagen lang amuseren we ons allemaal samen met 3 leuke activiteiten per dag. De oudste groepen trekken op tweedaagse, de kookploeg zorgt voor lekker eten en afsluiten doen we met een bonte avond: alle ingrediënten die nodig zijn voor dé leukste week van het jaar! Meestal gaat het kamp door van 3 tot 10 augustus.

FACE IT!

Eén keer per jaar organiseren wij de fuif FACE IT!, in de periode van oktober-november. Deze avond is ondertussen al een vaste waarde in het Lommelse uitgangsleven. Op deze fuif zijn de oudste leden welkom samen met de rest van de Lommelse jeugd om een avond heerlijk te genieten van muziek en een lekker drankje.

Jeugddag en dag van de jeugdbeweging

Eén maal per jaar, in oktober, worden alle jeugdbewegingen gevierd. Op vrijdag kunnen de kinderen dan genieten van een lekker ontbijt op het marktplein en op zaterdag slaan we met alle jeugdbewegingen de handen in mekaar om eens één namiddagje met z’n allen samen te spelen. Een superfijne namiddag!